Employer Branding

Bij employment branding gaat het om het creëren, communiceren en managen van een aantrekkelijk, onderscheidend en authentiek werkgeversimago, bij zowel de huidige als potentiële werknemers. Het moet iets zeggen over wie je bent als werkgever, wat de organisatie aan de werknemers levert en hoe de organisatie dat doet. Het ‘merk’ moet een positieve emotie opwekken bij de juiste kandidaten. De meeste bedrijven zijn zich er van bewust dat dit belangrijk is, maar de stap naar de ontwikkeling van een goed werkgeversmerk blijkt in de praktijk lastig te zijn. Het vraagt om een goede samenwerking tussen diverse disciplines in een bedrijf zoals bijvoorbeeld Human Resources, Corporate communicatie, marketing en strategie.

Employment branding is een multidisciplinair speelveld. Alle medewerkers, het management en de CEO spelen ook een belangrijke rol in het gestalte van het merk. Het gaat om ‘living the brand’. Iedereen speelt een rol. De beloftes van het merk zullen in de praktijk waargemaakt moeten worden . Employment branding is voor zowel grote als kleine bedrijven van belang. Zeker wanneer een bedrijf op zoek is naar schaars beschikbaar gekwalificeerd personeel is het van belang om goed aangeschreven te staan als ‘employer of choice’.

Han van der Pool kan uw organisatie adviseren en informeren over Employer branding, waardoor uw organisatie een aantrekkelijker werkgever wordt voor talentvolle medewerkers.